Stretching Faydaları

Stretching Faydaları

Biz bu yazıda, kasları germe tanımıyla bir takım kaynaklardan bir araya getirdiğimiz streching terimini ifade edeceğiz. 

 Öncelikle şunu söylemek isteriz günlük egzersiz gibi uygun fiziksel aktivitelerin ihmali, bozuk beslenme düzeni, sigara-alkol ve kötü uyku düzeni ya da sabahlama gibi oldukça tehlikeli ve uygunsuz hayat alışkanlıkları sürdürüldüğü sürece vücudunuz mucizeler yaratamaz. Düzenli ve istikrarlı bir aktivite rutini oluşturup, uygunsuz hayat ritmini değiştirmeye başlamak için kesinlikle büyük bir adım atmak sizin elinizde. Bunu kendi sağlığınız için yerine getirerek tüm bu gerekli şeyleri bir biri ile bağlantılı olarak hayatımıza geçirmeliyiz. Bu sayede sonuçlarını çok kısa zamanda göreceğiz...

Stretching yani esneme hareketlerinin ilk amacı vücuttaki eklemlerin hareket kabiliyetlerini arttırmaktır ve hareket kabiliyetinin artmasının ,insanların yaşam kalitesini arttırdığı bilimsel olarak açıklanmıştır. 

 Hareket kabiliyetinin önemi sporcular için çok daha önemlidir. Peki neden? Çünkü sporcuların fiziksel olarak ve performans olarak iyi olmaları kaslarının ve eklemlerinin geniş açıdaki hareket kabiliyetiyle direkt olarak ilgilidir.

Streching  yararları şöyle sıralanabilir;

Postürünüzün düzelmesini ve rahatlamanızı sağlar.

Eklemlerinizin ve kaslarınızın daha esnek olmasını sağlar. 

Düzenli yapılan esneme hareketleri sakatlıkların iyileşmesini hızlandırdığı gibi sakatlığın oluşma riskini de azaltır.

Antrenman sonrası toparlanmanın hızlanmasını sağlar.

Vücudun genel stresinden kurtulması ve kasların gevşemesini sağlar.

Fiziksel ve zihinsel farkındalığın oluşması, konsantrasyonun artmasını sağlar.